Presidenti Ilir Meta dekretoi mbrëmjen e sotme qeverinë e re Rama. Sipas informacionit nga Presidenca, në mbështetje të Kushtetutës, pas zhvillimit të zgjedhjeve të përgjithshme për Kuvendin e Republikës së Shqipërisë të 25 prillit, rezultati përfundimtar i të cilave është shpallur nga Komisioni Qendror i

Zgjedhjeve, me propozim të Kryeministrit si dhe pas administrimit të informacionit prej organeve ligjzbatuese për verifikimin e kandidatëve të propozuar si anëtarë të Këshillit të Ministrave, Presidenti Meta dekretoi emërimin e Këshillit të Ministrave me këtë përbërje:

Zoti Edi Rama- Kryeministër;

Zoti Arben Ahmetaj – Zëvendëskryeministër dhe ministër i Shtetit për Rindërtimin dhe Programin e Reformave;

Zonja Olta Xhaçka – Ministër për Evropën dhe Punët e Jashtme;

Zoti Niko Peleshi – Ministër i Mbrojtjes;

Zoti Bledar Çuçi – Ministër i Brendshëm;

Zonja Delina Ibrahimaj- Ministër i Financave dhe Ekonomisë;

Zonja Belinda Balluku – Ministër i Infrastrukturës dhe Energjisë;

Zonja Evis Kushi – Ministër i Arsimit dhe Sportit;

Zoti Ulsi Manja – Ministër i Drejtësisë;

Zonja Elva Margariti – Ministër i Kulturës;

Zonja Frida Krifca – Ministër i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural;

Zonja Ogerta Manastirliu – Ministër i Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale;

Zonja Mirela Kumbaro Furxhi – Ministër i Turizmit dhe Mjedisit;

Zonja Elisa Spiropali – Ministër i Shtetit për Marrëdhëniet me Parlamentin;

Zonja Edona Bilali – Ministër i Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes;

Zonja Bora Muzhaqi – Ministër i Shtetit për Rininë dhe Fëmijët;

Zonja Milva Ekonomi – Ministër i Shtetit për Standardet e Shërbimeve.

Dekreti hyn në fuqi menjëherë.

Edi Rama është emëruar kryeministër në fillim të Legjislaturës X, me dekretin e Presidentit të Republikës në datën 10 shtator.