/ATSH/ Që nga fillimi i këtij viti në portin e Durrësit janë përpunuar 100,577 tonë mallra të ndryshme me destinacion Kosovën, mes të cilave 46 mijë tonë qymyr, si dhe llamarinë, hekur dhe xhama.

Sipas Autoritetit Portual, Durrës, në terminalin perëndimor të portit ka nisur sot shkarkimi i mbi 10 mijë tonë llamarinë transit, me destinacion final Kosovën.

“Anija “Megan me flamur turk dhe me gjatësi 139 metra u ankorua të hënën paradite në molin 5 të portit më të madh të vendit dhe skuadrat stivadore të mbështetura nga elektrovinçat filluan procesin e shkarkimit”, bën të ditur APD.

Në qendrën e informacionit portual mësohet se një grup automjetesh me targa të Kosovës ndodhen në sheshin e terminalit dhe pritet të fillojnë po sot transportin e rrotativave të llamarinës drejt Prishtinës./a.gjonaj//a.a/