ATSH/ Në tregun e këmbimit valutor vendas, të enjten Leku humbi terren ndaj valutave kryesore, krahasuar me një ditë më parë.
Sipas kursit të Bankës së Shqipërisë, monedha e gjelbër amerikane këmbehet me 104.76 lekë ose 0.13 lekë më shumë se një ditë më parë. Ndërsa euro u forcua lehtë me 0.02 lekë dhe këmbehet me 123.94 lekë.
Krahasur me monedhat e tjera të huaja, paundi britanik shënoi sot nivelin më të lartë të rritjes me 0.56 lekë. Monedha britanike këmbehet me 137.09 lekë. Ndërsa franga zvicerane u zhvlerësua me 0.17 lekë dhe këmbehet sot me 115.49 lekë.
Vlera e lekut kundrejt valutave të huaja përcaktohet lirisht në tregun e këmbimit valutor. Luhatjet e kursit të këmbimit reflektojnë lëvizjen e lirë të mallrave e të kapitalit në shkëmbimet tregtare dhe financiare të Shqipërisë me partnerët e saj tregtarë. /j.p/
Monedha Kryesore Lekë për njësi të monedhës së huaj
Dollar Amerikan USD 104.76 +0.13
Euro EUR 123.94 +0.02
Poundi Britanik GBP 137.09 +0.56
Franga Zvicerane CHF 115.49 -0.17
Jeni Japonez (100) JPY 100.03 +0.30
Dollari Australian AUD 74.33 +0.29
Dollari Kanadez CAD 79.66 -0.14
Korona Suedeze SEK 11.93 -0.03
Korona Norvegjeze NOK 11.33 -0.01
Korona Daneze DKK 16.66 +0.01
SDR SDR 148.78 +0.64
Ari(OZ 1) XAU 200786.60 +152.30
Argjend(OZ 1) XAG 2592.81 -19.95
Juani Kinez (onshore) CNY 15.69 -0.03
Juani Kinez (offshore) CNH 15.71 -0.04
Lira Turke TRY 13.45 +0.11