“Duhet të përgatitemi për tu përballur me rreziqe të tjera si, sulme terroriste që përdorin armët kimike ose biologjike”.

Kjo është një pjesë nga deklarata e ish-presidentit amerikan George W. Bush plot 15 vite më parë e teksa sot bota është e mbërthyer nga frika e Koronavirusit, gjithçka ngjan me një paralajmërim profetik.

Në atë kohë, Bush do të shtonte: “Është jetike që kombi ynë të diskutojë dhe adresojë çështjen e një pandemie gripi tani”.

Fjalën e ish presidentit amerikan e ka shpërndarë ish kryeministri Sali Berisha, i cili e quan “Një paralajmërim profetik”.

Ja çfarë shkruan ish-kryeministri:

Nje paralajmerim profetik!

Ja çfare deklaroi 15 vite me pare burri i shtetit vizionar dhe miku i madh i kombit tone presidenti i SHBA, George W Bush:

“Ne mund te ndihmojme kombet tona te pergatiten, te perballen me rreziqe te tjera si sulme ter rori ste qe perdorin ar met kim ike ose biolo gjike. Udheheqesit ne te gjitha nivelet e qeverisjes kane pergjegjesine te perballen me rreziqe para se ato te shfaqen dhe te angazhojne popullin amerikan ne kursin me te mire te veprimeve.

Eshte jetike qe kombi yne te diskutoje dhe adresoje çeshtjen e nje pandemie gripi tani. Nuk ka pandemi gripi ne vendin tone apo ne bote ne kete kohe. Por ne rast se ne presim per pandemine qe te shfaqet, mund te jete shume vone per tu pergatitur. Dhe nje dite shume jete mund te humbasin sepse ne deshtuam te veprojme sot.

Duke u pregatitur tani, ne mund tju japim qytetareve tane qetesine mendore duke e ditur se kombi yne eshte gati te veproje ndaj shenjave te para te rrezikut dhe se ne kemi planet e gatshme per te parandaluar, dhe, ne raste nevoje, per te perballuar nje pandemi gripi!”