Luxembourg's Prime Minister Xavier Bettel delivers a speech during the ceremony marking the 70th anniversary of the European Parliament, during a plenary session at the European Parliament in Strasbourg, eastern France, on November 22, 2022. (Photo by FREDERICK FLORIN / AFP) (Photo by FREDERICK FLORIN/AFP via Getty Images)

Parlamenti Evropian ka votuar në favor të rritjes së prodhimit evropian të municioneve në kuadër të luftës së vazhdueshme të Rusisë kundër Ukrainës.

Ligjvënësit e BE-së miratuan një projektligj përkatës që synon të përshpejtojë furnizimin me municione në Ukrainë për luftën e saj kundër Rusisë.

Masa synon gjithashtu të ndihmojë vendet e BE-së të grumbullojnë arsenalet e tyre.

Parlamenti i BE-së duhet të negociojë me vendet e tij anëtare për formulimin përfundimtar të propozimit.

Sipas draftit, kapacitetet prodhuese të Bashkimit Evropian do të rriten me masa të synuara, duke përfshirë një injeksion prej 500 milionë euro (538 milionë dollarë).

“Kjo lëvizje shënon një hap të rëndësishëm përpara për sigurinë dhe mbrojtjen e bllokut dhe mbështetjen e palëkundur të Ukrainës”, tha kreu i ekipit negociator të Parlamentit Evropian, Christian Busoi. //a.i/atsh