ROME, ITALY - APRIL 1: Italian army doctors work in the intensive care at Celio Military Polyclinic Hospital (Policlinico Militare Celio), spoke of COVID 1 Spallanzani Hospital, during the Coronavirus emergency, on April 1, 2020 in Rome, Italy. The Italian government continues to enforce the nationwide lockdown measures to control the spread of COVID-19. (Photo by Antonio Masiello/Getty Images)

Italia arriti sot numrin më të lartë të vdekjeve nga COVID-19 në Europë, që nga fillimi i epidemisë.

Ministri italian i Shëndetësisë, Roberto Speranza njoftoi 649 vdekje të tjera dhe 19 903 raste të reja  me COVID-19 në 24 orët e fundit.

Me një total prej 64 036 viktimash, ajo zë vendin e Britanisë së Madhe për këtë rekord dramatik.

Në botë, SHBA, Brazili, India dhe Meksika janë vendet me numrin më të lartë të vdekjeve të shkaktuara nga koronavirusi i ri.