Kancelarja gjermane, Angela Merkel, tha sot se rënia e numrit të rasteve të COVID-19 jep arsye për optimizëm të kujdesshëm, por paralajmëroi kundër shpresave të rreme dhe lehtësimit të ngutshëm të bllokimeve.

“Unë shoh një dritë të zbehtë në fund të tunelit, por është një kohë tepër e vështirë”, tha ajo në një intervistë televizive me transmetuesit gjermanë ntv dhe RTL.

Në një shënim paralajmërimi, Merkel iu referua rrezikut të paraqitur nga lloje më infektuese të COVID-19 dhe i bëri thirrje publikut të kuptojë nevojën për një bllokim të vazhdueshëm në Gjermani.

“Ne nuk duhet të ngremë shpresa të rreme dhe kjo është arsyeja pse unë gjithmonë përpiqem të jem realiste”, vazhdoi Merkel.

Secili nga 16 landet gjermane është përgjegjës për masat e tij në përgjigje të pandemisë