iPhone nuk ka nevojë për prezantim. Ky është një ngatelefonët më të shquar të prodhuar dhe tregtuar nga Apple. Pavarësisht nëse jeni përdorues i iPhone apo jo, këto faktemund të jenë interesante për ju.

Emri i çdo pajisje Apple fillon me shkronjën the i ’. Por a e dini historinë pas kësaj ‘i’? Kur Steve Jobs njoftoi për iMac në vitin 1998, ai në të vërtetë tha kuptimin e kësaj letre. Nga kjo, ne e dimë që ‘i‘ qëndron kryesisht në ‘Internet’. Në atëkohë, interneti ishte një gjë e re për publikun. Dhe, iMac ishtenjë pajisje që mund të përdoret për të hyrë në internet me lehtësi për masat. Më vonë, ai shtoi se ‘i‘ gjithashtu qëndronpër frymëzojnë(inspire), udhëzojnë(instruct), individuale(individual), informojnë(inform).

Për momentin, ka rreth 900 milion përdorues të iPhone në tëgjithë botën. Midis tyre, shumica e përdoruesve janë ngaKina. Vendin e dytë e zë SHBA. Tani për tani, ka mbi 110 milion përdorues të iPhone në SHBA. Bëhet fjalë për 45% tëtë gjithë përdoruesve të smartphone-ve në SHBA.

Ndër të gjitha llojet e ndryshme të pajisjeve në koleksionin e Apple, iPhone ka sjellë fitimin më të madh për Apple. Nëfakt, iPhone është përgjegjës për rreth 55% të të ardhuravetotale të Apple.

Megjithëse iPhone u lansua në vitin 2007, Apple ishte duke punuar në këtë projekt që nga viti 2005. Por ishte një projektshumë sekret. Emri i koduar i kësaj iniciative ishte ‘Project Purple 2’. Vetëm një pjesë e inxhinierëve dhe punonjësvedinin për këtë projekt.

Një tjetër gjë e mirë për një iPhone është kamera. Apple ka ofruar më të mirën në kamerat e telefonave inteligjentë nëpothuajse të gjitha përsëritjet e iPhone çdo vit. Është vërtet e vështirë të mundësh kamerën e iPhone. Në ditët e sotme, ka disa marka si Google (Seria Pixel), Samsung (Seria Note dheS) dhe Huawei (Seria P) që po përpiqen të konkurrojnë nëkëtë fushë kundër Apple. Akoma, pa dyshim, iPhone ka kamerën më të mirë në të gjithë smartfonët.

Reportohet se rreth 56% e përdoruesve të iPhone vazhdojnë tëpërdorin iPhone dhe të marrin modelet më të fundit sa herë qëdel një i ri.

A e keni lexuar EULA (Marrëveshja e Licencës së PërdoruesitFundor) të pajisjeve dhe shërbimeve të Apple? Ekziston njëfakt interesant edhe për këtë. Ky është një dokument me rreth18,000 fjalë. Pra, shumica prej jush mbase nuk e keni lexuar.Sidoqoftë, në atë dokument, thuhet se nuk mund të përdornipajisje dhe shërbime të Apple për të krijuar bombabërthamore, raketa, armë kimike ose biologjike. Interesante, apo jo?

Ju mund ta keni vërejtur tashmë se çdo fotografi e iPhone nëçdo reklamë ka kohën e caktuar në 9:41. Po pse është kështu? Nuk është një histori e ftohtë prapa kësaj. Kur Steve Jobs njoftoi iPhone-in e parë, koha lokale ishte 9:42 në atë kohë nëSan Francisco, California. Ata e dinin se do të zbulojnëiPhone në 9:42 dhe do të vendosin kohën në 9:42 nëSlideshow gjithashtu. Sidoqoftë, kur u lëshua iPad, ata e njoftuan atë në 9:41. Që atëherë, kjo është akoma në fuqi. Pra, sa herë që shihni një iPhone në ndonjë reklamë, do të shihnise koha është vendosur në 9:41. Dhe, nuk është aspak rastësi. Tani e dini historinë pas kësaj gjithashtu.