Komisioni I specialisteve te epidemiologjise ka dhene driten jeshile per lehtesimin e disa prej masave kufizuese ne Greqi duke pare edhe statistikat e fundit ne vend ku verehet se numri I pacienteve ne terapi intensive eshte ulur e po ashtu edhe numri I te prekurve .
Eshte ne fuqi perseri ndalimi I levizjeve prej ores 21.00. deri në orën 5:00 te mengjesit.
Ne fuqi edhe ndalimi I levizjeve nga njera prefecture ne tjetren.
Vazhdon te kryeht levizja e njerezve pasi marrin aprovim me sms.
Hapen te gjitha bizneset e vogla prej dates 18 Janar
Konsumatoret per te kryer blerjen e nje artikulli ne nje dyqan te caktuar kane ne dispozicion vetem dy ore.
Vazhdojne te jene ne fuqi numri I caktuar I personave per 1 m katror ne te gjitha dyqanet ne baze te madhesise se tyre si dhe rregulli I distances prej 2 metrash midis klientëve gjatë kohës së pritjes në arkë.
Jane rritur me 50% gjobat për individë dhe kompani.
Ne zonat me numer te larte te prekurish do te funksionoojne vetem qendrat tregetare me blerje elektronike ose permes telefonit.
Klientet do te mund te sherbehen vetem pasi ndodhen ne listen e personave qe kane mbyllur takim per blerje ne nje ore te caktuar Hollesi te tjera me vone. T CH