Kufijtë e Guernsey do të qëndrojnë të mbyllura për sa kohë që Mbretëria e Bashkuar ka një ‘përhapje të lartë’ të koronavirusit, tha zëvendës Gavin St Pier. Kryetari i Autoritetit të Emergjencave Civile shpjegoi sepse shumica e njerëzve që mbërrinin do të ishin nga Britania e Madhe, ku situata “mbetet një shqetësim dhe rrezik i rëndësishëm” për riimportimin e virusit.

Ai tha: “Ne do ta mbajmë në rishikim cështjen e hapjes së kufinjve … por përparësia duhet të jetë ta bëjmë atë në mënyrë të sigurt”St Pier shtoi se ai kishte folur me Komisionerin e Lartë të Zelandës së Re në Londër në lidhje me çështjen, për shkak të rrugëve dhe problemeve të ngjashme me të cilat përballen të dyja juridiksionet.

“Shpresojmë se do të jemi në gjendje të punojmë me ta, kjo është diçka për të cilën ne po shikojmë shumë nëse mund të zhvillojmë një lloj protokolli të përbashkëta dhe të kuptojmë më mirë rrezikun”, tha ai. BBC /