Laboratori farmaceutik ushtarak në Itali po prodhon ilaçin e parë anti-Covid. Ilaçi eksperimental pengon efektet e rënda që jep infeksioni i koronavirusit në mushkri si dhe  bën që pacienti të kapërcejë momentet kritike të sëmundjes.

Dyqind kilogramë të përbërësit aktiv të hidroksilklorinës po udhëtojnë ndërkohë nga Azia për në Firence. Ato do të përdoren për të bërë disa qindra mijëra kapsula të barit antikoronavirus.

Drejtori i Institutit Farmaceutik Ushtarak  Reginaldo Giuliani, koloneli Antonio Medica, nuk thotë se nga do të vijë materiali dhe jo se është sekret ushtarak “por ne jemi afër tij” dhe ndërkohë Instituti po mendon të porositë më shumë kilogram.

Ministri i Shëndetësisë Roberto Speranza urdhëroi strukturën historike të Firences, themeluar që nga viti 1931, për të prodhuar ilaçin eksperimental nga përbërësi aktiv i hidroksilklorinës, me një dekret të qeverisë së Kryeministrit Giuseppe Conte më 7 Prill. Tashmë ka një porosi nga Rajoni i Toskanës për kapsula 200Mg”, thonë autoritetet ndërsa dhe tregojnë laboratorët ku përbërësi aktiv dhe produkti i përfunduar do të certifikohen.

Shqiptarja.com