Lajm i mirë për ata që vuajnë nga alergjia: ata duket se janë më të mbrojtur nga format më të rënda të Covid-19.

Ky përfundim ka dalë nga një studim i realizuar nga Enrico Scala i Institutit Dermopatik, në Romë, dhe Riçardo Asero i Klinikës San Carlo në Paderno Dugnano (Milano).

Rezultatet treguan se mes pacientëve të shtruar në spital për Covid-19, të sëmurët nga alergjia zhvillojnë një formë më pak të rëndë të sëmundjes.

Pacientët alergjikë janë të predispozuar gjenetikisht për të gjeneruar një lloj tjetër të përgjigjes së ndërmjetësuar nga imuniteti.

Studiuesit shpjegojnë se pacientët alergjikë ishin më pak të prirur ndaj infeksionit Sars-CoV-2 ose mund të kishin një infeksion më pak të rëndë.