Kujdesi per Natyren eshte kujdes per vetveten. Cdo qytetar duhet te kontriboje per te mbajtur sa me paster mjedisin ku ai punon dhe jeton. Gjatë karantinimit për thuajse dy muaj natyra nisi të lulëzojë, por fill pas lehtësimit të masave e njejta situatë filloi të rikthehej. Sot zhvillimi i vrullshem ekonomik i botes e civilizimi i saj, krahas progresit te madh qe kane sjelle, kane nderhyre edhe ne demtimin ku me shume e ku me pak, te mjedisit tone rrethues. Nje gje eshte shume e qarte. Natyra ndotet shume lehte, por pastrohet me shume veshtiresi. Pikërisht për rëndësinë e natyrës tek njeriu, por edhe për kujdesin që duhet treguar për të, qytetarët shprehen për Tv Skampa se ndotjen e ambjentit duan edhe e bëjnë, pasi janë pikërisht këta të fundit që në momentin që udhëtojnë në një vend të huaj e ruajnë dhe nuk e demtojnë atë mjedis.

Njerezit duhen te ndergjegjesohen, duhet te apelojne per te mbajtur paster ambjentin e tyre. Detyra paresore e tij eshte menjanimi i ndotjeve. Kujdesja ndaj mjedisit eshte obligim njerezor per te evituar katastrofat ekologjike. Njeriu duhet te jetoje ne harmoni me natyren, duhet te kujdeset per ate, dhe te zhfrytezoje me efikasitet te mirat e saj, perndryshe natyra e ndeshkon ate dhe brezat qe do te vijne.