Azerbajxhani dhe Armenia kanë zhvilluar takimin e parë që nga nisja e luftimeve për të gjetur një marrëveshje paqeje.

Prej fundit të shtatorit dy vendet janë përfshirë në një konflikt ushtarak në Nagorno-Karabakh.

Tashmë pas dy javësh me ndërhyrjen e Rusisë, ministri i jashtëm Lavrov priti në Moskë dy homologët e tij dhe biseduan së bashku.