Kreu i qeverisë Edi Rama postuar në faqen e tij në Facebook pamjet e përgatitjeve nga policia e shtetit për ngritjen e pikave të kontrollit që ndajnë zonat me risk nga ato të gjelbra për të mos lejuar hyrje daljet. “Policia e shtetit përgatitet për Zonat e Gjelbërta dhe kërkon vetëdijësim, mirëkuptim, bashkëpunim nga çdo qytetar!” shkruan kryeministri.