Ka nisur misioni i riatdhesimit të fëmijëve shqiptarë në Siri.  Lajmi është dhënë nga Gjysmëhëna e Kuqe Siriane e cila shpjegon se përpjekjet e përbashkëta humanitare kanë bërë që fëmijët shqiptarë në Siri të mund të kthehen ne vendlindjen e tyre.

Ndërsa qeveria Siriane siguroi të gjitha lehtësitë e nevojshme, Gjysmëhëna e Kuqe #Siriane mundësoi me sukses familjet shqiptare, që banonin në kampin Al-Hol në Hasakeh, të ktheheshin në atdheun e tyre nën një kërkesë për qeverinë shqiptare.

Nën mbikëqyrjen e Inxh. Khaled Hboubati, President i SARC, familjet janë dorëzuar në teste gjithëpërfshirëse mjekësore para se të largohen nga Kampi, ku Gjysmëhëna e Kuqe Arabe Siriane i shoqëroi ata në Damask.

Mark Ghareeb Shefi i Misionit të Shqipërisë në Liban do të shoqërojë familjet në udhëtimin e tyre nga Damasku në Shqipëri.

SARC falënderon Federatën Ndërkombëtare të Shoqërive të Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe dhe, në veçanti, Z. Francesco Rocca, President i IFRC, dhe të gjithë partnerët Humanitarë, si dhe palët e interesuara në terren, për përpjekjet e tyre të bëra për të lehtësuar misionet humanitare të SARC u përpoqën për të lehtësuar vuajtjet humanitare dhe për të mbrojtur dinjitetin e njerëzve të prekur