Një tjetër mrekulli ndodhi pas 91 orësh të tërmetit në Izmir

3-vjeçarja Ayda Gezgin u nxor e gjallë nga rrënojat dhe është mirë.

“E shpëtoi pjatalarësja” tha Nusret Aksoy, një nga pjesëtaret e ekipit të kërkim-shpëtimit që dëgjoi për herë të parë britmën e vogëlushes.

“Në fillim dëgjova zërin ulëritës. Unë u thashë miqve, ndaloni së punuari, po dëgjoj zërin e saj. Gjeneratori po punonte, ne ndalëm gjeneratorin. Ishte një ambient shumë i fortë, u arrit heshtja. Unë u thashë miqve ‘Ka një tingull që vjen nga atje’ shoku u përkul ‘A ka ndonjë?’ Ajo tha: ‘Jam mirë’, më pas tha se ‘Unë jam në hënë,’ ai i tha, ‘A jeni mirë në hënë, shtrëngoni dorën nëse jeni mirë’, nxori dorën dhe e tundi ashtu”, tha Aksoy.