Vendet evropiane mund të përballen me një valë të dytë vdekjeprurëse të koronavirusit gjatë dimrit, tha zyrtari më i lartë i Organizatës Botërore të Shëndetit në Evropë.

Dr. Hans Kluge, drejtor për rajonin evropian të OBSH-së, paralajmëroi vendet që fillojnë të lehtësojnë kufizimet e tyre të bllokimit dhe se tani është “koha për përgatitje, jo festim”.

Dr. Kluge tha se vendet duhet të përdorin periudhën aktuale për të ndërtuar kapacitete në spitale dhe për të forcuar sistemin e shëndetit publik. “Singapori dhe Japonia e kuptuan që herët se kjo nuk është një kohë për të festuar, është një kohë për përgatitje. Kjo është ajo që po bëjnë vendet skandinave. Ata nuk e përjashtojnë një valë të dytë, por shpresojnë se ajo do të lokalizohet shumë shpejt”.

Ai gjithashtu paralajmëroi për rreziqet reale të një valë të dytë: “Unë jam shumë i shqetësuar për një valë të dyfishtë në vjeshtë, ne mund të kemi një valë të dytë të Covid dhe një tjetër të gripit sezonal ose fruthit. Dy vjet më parë kemi pasur 500 mijë fëmijë të cilët nuk morën vaksinën e fruthit”, u shpreh ai. /bota.al