Nancy Pelosi, kryetarja e Dhomës së Përfaqësuesve të SHBA-së premtoi sot mbështetje shtesë për linjat ajrore të goditura nga pandemia dhe u bëri thirrje transportuesve të ndërpresin pushimet nga puna.

“Lejet masive të detyrueshme dhe pushimet nga puna të punonjësve të linjave ajrore të Amerikës rrezikojnë jetesën e dhjetëra mijërave dhe kërcënojnë të përshpejtojnë krizën shkatërruese ekonomike me të cilën po përballet kombi ynë”, tha demokratja, në një deklaratë.

“Sot, unë po u bëj thirrje linjave ajrore të vonojnë shkurtimet e tyre shkatërruese të punës, pasi lehtësimi për punonjësit e linjave ajrore po përparon në Kongres”, shtoi Pelosi.

Ajo theksoi se deputetët do të sigurojnë më shumë ndihmë për linjat ajrore përmes një projektligji gjithëpërfshirës të negociuar ndihme ose legjislacionit të pavarur dypalësh.