25 shqiptarëve iu është refuzuar kërkesa për azil në Francë e për pasojë janë riatdhesuar në Tiranë.

Burime zyrtare i thanë Shqiptarja.com se ky operacion është zhvilluar në bazë të një marrëveshjeje me autoritetet përkatëse të BE-së, me të cilët janë bashkërenduar veprimet. Policia e shtetit ripërsërit thirrjes që të mos kërkojnë azil, pasi shanset për ta fituar janë zero.\

“Operacione të tilla riatdhesimi do të vijojnë edhe gjatë muajve në vijim.  Policia e Shtetit apelon për të gjithë shtetasit shqiptarë që udhëtojnë për në vendet e BE-së, të respektojnë rregullat e lëvizjes në hapësirën Schengen dhe të mos kërkojnë azil, pasi shanset për ta fituar janë zero.

Ndërkohë, Policia Kufitare ka shtuar kontrollet në pikat e kalimit kufitar, për dokumentacionin dhe plotësimin e kushteve për të udhëtuar në vendet e BE-së, si dhe ka forcuar kontrollet në kufirin e gjelbër”, njofton policia.