Një 35-vjeçar nga Vietnami ka përfunduar në spital pas dhimbjeve të forta të kokës.

Ai kishte rrjedhje të lëngjeve dhe humbje të shikimit. 35-vjeçari u pyet nga mjekët nëse ai kishte ndonjë problem shëndetësor që mund të shkaktonte simptomat e tij, por ai u shpreh se jo. Stafi në Spitalin e Miqësisë së Kubës në qytetin Dong Hoi, provinca Quang Binh, kreu një skanim CT për të zbuluar problemin.

Ata nuk zbuluan vetëm se ai vuante nga pneumocephalus tensioni, një urgjencë neurokirurgjike e pazakontë, por kërcënuese për jetën, e shkaktuar normalisht nga trauma në kokë.

Por ekspertët mjekësorë hasën gjithashtu një shkopinj të thyer që po depërtonin në kafkën e tij nga hunda, kur ai u ekzaminua më 24 nëntor. Familja e tij beson se shkopinjtë duhet të kenë arritur deri në hundë, kur ai u përfshi në një përleshje rreth pesë muaj më parë.

Ai u plagos dhe u dërgua në spital në atë kohë, por shkopinjtë nuk u gjetën dhe nuk u raportua asnjë anomali në hundë. Pas një konsultimi, mjekët kryen një operacion endoskopik përmes hundës për t’i hequr ato. Ai ndodhet në spital në gjendje stabile ndërsa po i nënshtrohet trajtimit të shërimit.

Dr Nguyen Van Man, kreu i departamentit të neurokirurgjisë, tha se ishte një rast ‘shumë i rrallë’.

Top Channel