Ambasadori i BE-së, Luigi Soreca ka shprehur dhe njëherë rëndësinë e përmbushjes së kushteve për integrimin europian përpara mbledhjes së Konferencës së Parë Ndërqeveritare.

Përmes një postimi në Twtter, ai shkruan se Shqipëria vijon përpjekjet e saj për përmbushjen e reformave që të kryhen gjatë kësaj periudhe parazgjedhore.

“Shqipëria vazhdoi përpjekjet e saj për reformën, që do të kryheshin në një periudhë parazgjedhore. Shqipëria tani është afër përmbushjes së kushteve që duhet të kryen para Konferencës së Parë Ndërqeveritare. Diskutimet janë duke vazhduar midis Shteteve Anëtare në Këshill mbi draft kornizën e negociatave. Shpresojmë që të mund të thirret sa më shpejt që të jetë e mundur” – shkruan Soreca.