Edhe pas vdekjes, këngëtarja Whitney Houston vazhdon të bëjë histori, pasi, për herë të tretë, një nga albumet e saj merr një disk diamanti.

Këtë herë bëhet fjalë për diskun ”Whitney”.

Kujtojmë se statusi i një disku diamanti barazohet në milionat e albumeve të shitura.

I njëjti status u mor nga Whitney Houston në vitin 1985 dhe me albumin ”Bodyguard”.

Kjo është hera e parë që një artiste afro-amerikane arrin një rekord të tillë.

Houston, e cila vdiq tragjikisht në 2012 në moshën 48-vjeçare, ka kaluar gjithashtu një tjetër rekord historik: mbi një miliard shikime në YouTube për këngën ”I Will Always Love You” të vitit 1992.