Gjatë javëve të fundit në Rusi janë regjistruar mbi 6 000 zjarre, që kanë konsumuar më shumë se 9 900 kilometra katrore pyje, njoftoi prokuroria e përgjithshme.

Siberia Jugore, zonat afër liqenit të Baikalit, ato në lindjen dhe perëndimin e largët, janë rajonet më të prekura.

Deri tani nuk është regjistruar asnjë viktimë ose shtëpi e shkatërruar nga zjarret.

Sipas Ministrisë së Mjedisit, 60% e zjarreve ishin nisura nga njeriu, të shkaktuara nga zjarre të vogla në kampe, që dolën jashtë kontrollit.

Zjarret në kampe janë të famshme në Rusi.

Për më tepër, në kohën e pranverës, qytetarët shpesh djegin bar të thatë, që është një kontribues i mëtejshëm i zjarreve masive.