epa08046878 An exhibitor displays the prototype of a 5G smartphone developed by Sharp Corp, owned by Taiwan's Hon Hai Group, at the Future Tech exhibition in Taipei, Taiwan, 05 December 2019. The Sharp 5G cellphone will be launched in Japan in the first half of 2020 and sold in Taiwan in the latter half of 2020. EPA/DAVID CHANG

Sipas analistwve, zhvillimi dhe futja në treg e telefonave më të larmishëm dhe më të lirë do të jetë nxitësi kryesor për miratimin e 5G pas vitit 2021.

“Shumë kompani udhëheqëse do të hyjnë më thellë në këtë segment të tregut duke demokratizuar me shpejtësi përvojën 5G dhe duke krijuar një ekosistem më të gjerë,” shpjegojnë studiuesit.

Rënia e ndjeshme e çmimeve të telefonave inteligjentë 5G do të ndikojë në fundin e lartë të tregut duke çuar në ngopje të shpejtë dhe kolaps të rritjes së të ardhurave dhe marzheve të mundshme./  /os/