Nje vend i cili nuk ka asnje humbje jete si pasoje e koronavirusit dhe numri i re infektuarve eshte vetem 262 persona. Vietnami eshte lavderuar dhe ka marre komplimente nga OBSH, sipas te ciles eshte nje shembull per shtetet e tjera si arriti ta luftoje pandemine.

Edhe pse kufizohet me Kinen, Vietnami i mori shume shpejt masat mbrojtese per te parandaluar virusin, sic eshte testime dhe karantimi. Numri i te infektuarve ne Vietnam sipas statistikave eshte 262, ne nje vend qe ka 92 milion banore. Aktualisht ne izolim jane 75 mije persona kurse shteti ka kryer mbi 120 mije testime.

Ne kete vend deri tani nuk shenohet asnje vik time kurse perqindja e te infektuarve eshte dukshem me e ulet se vendet fqinje si Koreja apo Tajvani dhe Singapori.

burimi (shqiptari.net)