TIRANË, 5 qershor /ATSH/ Shqipëria dhe Kanadaja angazhohen të thellojnë bashkëpunimin mes tyre.

Ministri në detyrë për Europën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj, zhvilloi një bisedë telefonike me ministrin e Jashtëm të Kanadasë, François-Philippe Champagne.

Cakaj bëri me dije se biseda u përqendrua në punën e përbashkët në luftën kundër COVID-19, bashkëpunimin në fushën e shëndetësisë dhe nevojën e masave për rimëkëmbje ekonomike.

Gjithashtu, dy homologët u ndalën edhe në bashkëpunimin në kuadër të NATO-s, OSBE-së dhe mbështetjen e ndërsjellë në institucione të ndryshme ndërkombëtare.

“Vlerësuam shumë pozitivisht bashkëpunimin dypalësh dhe konfirmuam vullnetin për të thelluar marrëdhënien tonë edhe më tutje, nëpërmjet projekteve konkrete”, përfundoi Cakaj reagimin e tij.

ATSH