Dhimbjet e kokës prekin praktikisht çdo njeri, në çdo moment të caktuar të jetës.

Edhe njerëzit më të shëndetshëm nuk kanë shpëtuar pa provuar dhimbje të kokës dhe janë familjarizuar me shqetësimet që ajo shkakton.

Por a e dini çfarë fsheh një dhimbje koke?

Besoj se të gjithë e keni dëgjuar një shprehje të vjetër: “askush nuk vdes nga dhimbja e kokës” … por kujdes!!!

Ekspertët e studimit të Harvardit kanë përcaktuar një sërë rrethanash kur kjo dhimbje nuk është thjesht një dhimbje koke, por një shenjë e fshehur se diçka e rrezikshme po ndodh në trupin tuaj.

E dini kush ka më tepër predispozitë për t’u prekur nga një dhimbje koke?

Dhimbja e kokës arrin kulmin e saj në moshën midis 25-40 vjeç dhe qetësohet me kalimin e viteve, si tek burrat ashtu edhe tek gratë. Janë gratë ato që vuajnë më shumë nga dhimbja e kokës, në krahasim me burrat.

Cilat janë format e dhimbjes së kokës?

Cilat raste të dhimbjes së kokës duhen konsultuar menjëherë me mjekun neurolog?

Çfarë është Migrena dhe shenjat paralajmëruese të saj?!

Të gjitha këto pyetje do të marrin përgjigje sonte…

Gjithçka në “Hipokrati”!

Sonte ora, 16:40!

Top Channel!