TIRANË, 16 qershor /ATSH – I. Vata/-  Ujëvara e Pocestit, një nga atraksionet e shumta natyrore të Dibrës që pritet të duket edhe nga rruga e re e Arbrit, tashmë nuk është e panjohur për dashamirët e natyrës dhe të ecjes në mal.

Bashkia e Dibrës, duke ofruar pamje të kësaj ujëvare, synon promovimin e sitit për tërheqjen akoma më shumë të vizitorëve.

Ujëvara e Pocestit, ndodhet në lartësinë 1500 m, në shpatin lindor të malit të
Deshatit, në afërsi të fshatit Maqellarë. Kjo ujëvarë e bukur është
me lartësi 13 m dhe formohet nga uji që del nga një e çarë e madhe në shkëmbin
e thepisur gëlqeror, duke formuar një burim karakteristik, zhurma e
të cilit dëgjohet në largësi.

Ujëvara e Pocestit është ndër më të vizitueshmet nga turistët vendas dhe të huaj, por me mbarimin e rrugës së Arbit, pritet rritje e interesit për ta vizituar nga afër.

ATSH