ATSH/ Në totalin e eksporteve buqjësore pas grupit të perimeve të freskëta vijon të krysojnë edhe eksportet e bimëve mjekësore.

Sipas statistikave nga MInistria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, eksportet e bimëve mjekësore shënuan rritje me ritme të larta edhe në dy muajt e parë të këtij viti, ku vlera e shitjeve jashtë arriti me 911 milionë lekë, me zgjerim 30% nga dymujori i parë 2019.

Ndërkohë vitin e kaluar, eksportet e bimëve mjekësore arritën në 5,9 miliardë lekë, me rritje vjetore prej 16%. /j.p/