Rritja ekonomike franceze u ngadalësua në tremujorin e katërt të 2022, si pasojë e një rënieje të kërkesës së brendshme që u shoqërua nga një rënie e madhe e konsumit familjar dhe investimeve, sipas të dhënave paraprake të INSEE.

Produkti i Brendshëm Bruto (PBB) u rrit me 0,1% në terma tremujorë, pas një rritjeje prej 0,2% në tremujorin e tretë, sipas zyrës së statistikave INSEE. Kjo ishte në përputhje me parashikimin e Bankës së Francës.

Ky ishte rezultati më i keq që nga tremujori i parë i vitit 2022, kur ekonomia u tkurr me 0,2%, e cila u pasua nga një rritje prej 0,5% në tremujorin e dytë.

Kontributi negativ erdhi si pasojë e rënies së theksuar prej 0,9% të konsumit familjar. Konsumi i ushqimeve u ul ndjeshëm me 1,9%, duke regjistruar një rënie për të katërtin tremujor radhazi në kushtet e inflacionit të lartë.