ATSH-AFP/ – Autoriteti garant i Konkurrencës në Itali njoftoi sot se kishte hapur një hetim kundër gjigantit amerikan të internetit “Google” për një abuzim të të qëndrimit dominues përsa i përket shfaqjes së reklamave në internet.

Reklamimi në ekran i referohet reklamës në internet që përmban një element grafik, të tillë si një imazh ose një video.

“Antitrust kundërshton ‘Google’ për përdorimin diskriminues të sasisë së madhe të të dhënave të mbledhura nga aplikacionet e tij, gjë që parandalon konkurrentët (…) të jenë në gjendje të konkurrojnë në mënyrë efektive”, theksoi ai në një deklaratë.

Autoriteti theksoi se sjellja e Google duket se kishte një ndikim të fortë edhe tek konsumatorët.

“Mungesa e konkurrencës (…) mund të zvogëlojë burimet e alokuara për prodhuesit dhe botuesit e faqeve të internetit, duke varfëruar kështu cilësinë e përmbajtjes së destinuar për klientët finalë, por gjithashtu mund të dekurajojë inovacionin teknologjik për zhvillimin e teknikave të reklamave më pak ndërhyrëse për konsumatorët”, shtoi ai./ /ec/