Autoriteti Portual Durrës bën të ditur se “jahti i ndërtuar 3 vite më parë ka me kapacitet mbajtës 300 t DWT. Drafti aktual i tij raportohet të jetë 3.3 metra, gjatësia e e përgjithshme (LOA) 55.7 metra dhe gjerësia 9 metra”.

Që nga fillimi i vitit për shkak të kufizimeve të pandemisë së shkaktuar nga virusi Sars-Cov-2 në Durrës kanë mbërritur 10 jahte turistike, një numër mjaft i vogël, krahasuar me vitet paraardhëse.

Ndërsa gjatë 2020 mbi 100 jahte turistike janë ndalur në portin e Durrësit. Pavarësisht situatës së krijuar prej pandemisë së COVID-19, sërish Shqipëria ishte një destinacion për shumë turistë të huaj.

/k.s//a.a/