/ATSH/- Leku ka shënuar një kthesë të fortë sot duke u mbiçmuar ndjeshëm ndaj monedhave të huaja, krahasuar me një ditë më parë.
Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, dollari amerikan u zhvlerësua sot me 0,40 lekë dhe këmbehet me 110.77 lekë dhe euro këmbehet me 124.08 lekë ose 0.06 lekë më pak se një ditë parë.
Në pozita të trendit zbritës në raport me lekun, paraqiten sot e paundi britanik e franga zvicerane.
Paundi britanik këmbehet me 139.39 lekë ose 0.31 lekë më pak dhe franga zvicerane është zhvlerësuar ,e 0.63 lekë dhe këmbehet me 115.12 lekë. /a.a/
Monedha Kryesore Lekë për njësi të monedhës së huaj
Dollar Amerikan USD 110.77 -0.40
Euro EUR 124.08 -0.06
Poundi Britanik GBP 139.39 -0.31
Franga Zvicerane CHF 115.12 -0.63
Jeni Japonez (100) JPY 101.86 -1.34
Dollari Australian AUD 76.40 +0.05
Dollari Kanadez CAD 81.96 -0.41
Korona Suedeze SEK 11.91 -0.01
Korona Norvegjeze NOK 11.69 +0.01
Korona Daneze DKK 16.67 -0.01
SDR SDR 152.40 -0.04
Ari(OZ 1) XAU 190323.91 -2,891.11
Argjend(OZ 1) XAG 1975.15 -54.81
Juani Kinez (onshore) CNY 15.58 -0.08
Juani Kinez (offshore) CNH 15.57 -0.07
Lira Turke TRY 16.43 +0.01