Kina tha së fundmi se ka thyer rekordin botëror për zhytjen më të thellë në oqean që mbahej përsëri nga ajo, duke u zhytur në 10,907 metra në hendekun detar Mariana.

Mjeti zhytës Haidou-1, i krijuar nga Akademia Kineze e Shkencave dhe Instituti i Automatizimit të Shenyang në zhytjen e tij mblodhi mostra dhe bëri foto që do të ndihmojnë në zbulimin e mistereve më të mëdha të oqeaneve.

Top Channel