ATSH/- Në tregun e këmbimit valutor vendas të premten, monedha e gjelbër amerikane u zhvlerësua me 1.20 lekë ndërsa euro u forcua lehtë me 0.02 lekë, krahasuar me një ditë më parë.
Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, sot dollari amerikan këmbehet me 109.62 lekë dhe monedha europiane në kuotën e 124.11 lekëve.
Këtë fundjavë në pozita të luahatshme krahasuar me një ditë më parë paraqitet edhe paundi britanik e franga zvicerane.
Paundi britanik këmbehet me 138.47 lekë ose 0.44 lekë më pak dhe franga zvicerane këmbehet me 114.51 lekë ose 1 lekë më pak se ditën e enjte.
Banka e Shqipërisë bën të ditur se tregu i këmbimit valutor paraqitet i stabilizuar dhe luhatjet janë brenda parashikimeve të diktuara nga kërkesë oferta. /a.a/
Monedha Kryesore Lekë për njësi të monedhës së huaj
Dollar Amerikan USD 109.62 -1.20
Euro EUR 124.11 +0.02
Poundi Britanik GBP 138.47 -0.44
Franga Zvicerane CHF 114.51 -1.00
Jeni Japonez (100) JPY 100.34 -1.40
Dollari Australian AUD 76.47 +0.04
Dollari Kanadez CAD 81.30 -0.73
Korona Suedeze SEK 11.93 +0.04
Korona Norvegjeze NOK 11.77 +0.07
Korona Daneze DKK 16.66 0.00
SDR SDR 150.79 -1.73
Ari(OZ 1) XAU 187211.38 -2,085.40
Argjend(OZ 1) XAG 1934.91 -26.18
Juani Kinez (onshore) CNY 15.46 -0.11
Juani Kinez (offshore) CNH 15.46 -0.09
Lira Turke TRY 16.19 -0.19