SSC Tuatara 532,93 km/h, auto produzione più veloce al mondo

Makina zhduket në horizont sa hap e mbyll sytë, pastaj kthehet prapa dhe duket se është edhe më e shpejtë. Në timon është shoferi profesionist me famë ndërkombëtare, Oliver Webb.

Instrumentet regjistrojnë një shpejtësi prej 484,53 km/h dhe më pas 532,93 km/h, me një mesatare prej 508,73 km/h.

Makina e këtij rekordi të ri është një SSC Tuatara një model dhe markë pothuajse e panjohur.

Motori, një klasik 8V i Amerikës së Veriut, nxjerr 1 750 Kf.

Kjo fuqi e madhe menaxhohet nga një kuti ingranazhesh manuale me kompjuter.

”Performanca e makinës, pasqyron përkushtimin dhe vëmendjen me të cilën ne kemi arritur këtë rezultat”, theksoi Jerod Shelby, CEO i SSC. /os