Për të folur për jetën, veprat dhe pasurinë që kanë lënë ndër vite në kulturë dhe në historikun e qytetit të Elbasanit , Ana Toçi e ftuar në emisionin e mëngjesit na prezanton me katër personalitete të njohur të muzikës Elbasanase.

Duke e nisur nga artisti e mjeshtri i madh Isuf Myzyri, Ana na e bënë të prekshme edhe jetën dhe veprën e tre figurave të tjera të rëndësishme si: Mustafa Bodini, Aleks Vini dhe Alfons Balliçi.

Të njohur kështu jo vetëm në qytetin e Elbasanit, këto figura kanë qenë vlerë dhe indetitet i muzikës së Shqipërisë së mesme dhe mbarë saj, duke lënë gjurmë të thella artistike e kulturore jo vetëm asokohe por edhe në ditët e sotme. Ku vargjet, poezitë kolonat zanore e gjithë muzikaliteti i tyre rikthehet herë pas here nga artistët e rinj të vendit.

Nino Mejdani.