/ATSH-ANSA/ – Regjistrohet një boom shitjesh të librave në Francë pas përfundimit të bllokimit nga koronavirusit, sipas një studim i kryer nga Instituti GfK.

Shitjet u rritën me 233% në vlerë absolute dhe 178% në vëllimi absolut në javën midis 11 dhe 17 maj, pra javën e parë që pasoi me mbarimin e masave të mbylljes të vendosura nga qeveria kundër armikut të padukshëm.

Në bazë vjetore, shitjet u rritën 2,7% në vlerë absolute dhe 6,8% në vëllim absolut në lidhje me vitin 2019.

Në dy javët e mëparshme, tregu i librave kishte kontraktuar mbi 60% në numrin e kopjeve të shitura në numër dhe në vlerë.

Në Francë, libraritë kanë mbetur plotësisht të mbyllura, për gati dy muaj, nga 17 marsi deri më 11 maj./  /os/ a.jor.