Një pikturë e rrallë e artistit flamand Pieter Brueghel i Riu do të shitet me ankand në Paris.

Fshati L’Avocat du është një nga veprat më të mëdha të njohura të piktorit, me përmasa 112 cm të larta dhe 184 cm të gjerë – por deri vonë ishte i panjohur në botën e artit.

E pluhurosur dhe e pa kujdesur, ajo u zbulua e varur pas një dere në një shtëpi në veri të Francës.

Pronarët e veprës së artit të shekullit të 17-të, që pritej të shitej për më shumë se 700,000 £, nuk menduan se ishte një Brueghel i vërtetë.

Për dekada, ajo kishte jetuar në shtëpi dhe ishte transmetuar nga një brez në tjetrin.

Sekreti u zbulua vetëm kur familja, e cila dëshiron të mbetet e panjohur, i kishte kërkuar Malo de Lussac të ankandeve Daguerre Val de Loire të vlerësonte vlerën e shtëpisë së tyre, por në vend të kësaj zbuloi një kryevepër.

“E gjeta këtë pikturë, pas një dere në dhomën e televizorit”, tha de Lussac duke e quajtur atë një nga surprizat më të mëdha në karrierën e tij.

Ekspertët e artit vlerësuan se vepra arti u pikturua midis 1615 dhe 1617.

Top Channel