Edhe nëse është thjesht një ftohje e vogël, anuloni atë takim për të mbrojtur veten dhe të tjerët.

Kur jeni i sëmurë, trupi juaj po bën gjithçka mundet për të luftuar sëmundjen.

Sistemi juaj imunitar është kompleks dhe përfshin organet tuaja kryesore, sistemin tuaj të qarkullimit të gjakut dhe sistemin tuaj limfatik.

Kur keni një masazh, trupi juaj merr input përmes presionit, nxehtësisë dhe lëvizjes dhe këto gjëra të kombinuara mund të pengojnë aftësinë e trupit tuaj për të luftuar një infeksion dhe për të lëvizur mbeturinat nëpër kanalet tuaja limfatike dhe në zorrë.

Ju duhet të lejoni që trupi juaj të shërohet plotësisht para se të rezervoni atë takim.

Infeksionet më të zakonshme virale zhvillojnë kursin e tyre në tre deri në pesë ditë, dhe shumë njerëz ndjehen më mirë në atë kohë dhe ka të ngjarë të mos jenë më ngjitëse. Kjo do të thotë, nëse ndiheni mirë, kanë kaluar pesë ditë plus dhe nuk keni simptoma, mund ta rezervoni atë masazh.

Sa i përket infeksioneve bakteriale, kur mund të ktheheni për një masazh varet nga ajo me të cilën merreni, gjë që ndikon shumë në nivelin e transmetimit të mundshëm, shkruan Shape. Për shembull, nëse keni një UTI që pastrohet pas antibiotikëve, nuk ka asnjë problem të futeni për një masazh.

Por nëse keni pasur një infeksion të frymëmarrjes, për shembull, nuk ka asnjë mënyrë të përcaktoni me saktësi kur nuk jeni më ngjitës. Pra, do të dëshironit të shmangit takimet e ngushta me të tjerët, që përfshin atë tryezë masazhesh, për aq kohë sa ju jeni akoma me antibiotikë.

burimi (bota sot)