Ja disa arsye që na bëjnë të besojmë se gjumi që në 22:00 është vendimi i duhur:

Ne marrim maksimumin nga gjumi.

Gjumi ynë ndahet në cikle 90 minutëshe të gjumit të rëndë dhe të lehtë, nga gjumi i thellë i lëvizjes jo të shpejtë të syve te gjumi i lëvizjes së shpejtë të syve. Pjesa më e thellë dhe më e qetë e gjumit tonë është midis orës 10:00 dhe 2:00 të mëngjesit. Kështu që, për të pushuar plotësisht duhet të filloni të flini herët në cikël.

Gjithashtu, një studim thotë se gjumi herët dhe më gjatë na ndihmon të ndalojmë mendimet negative dhe shqetësuese që mund të na mbajnë zgjuar natën.

Trupi ynë kthehet në formë.

Kur jemi në ciklin e gjumit të thellë, trupi ynë po shërohet vetë duke prodhuar rritje dhe duke riparuar hormone. Ky aktivitet vendimtar do të sigurojë që ne të jemi në formën më të mirë për të nesërmen, veçanërisht kur flasim për njerëz që janë atletikë.

Niveli e stresi bie.

Mos fjetja e mjaftueshme mund t’ju ​​lerë të stresuar për shkak të niveleve ekstra të larta të kortizolit të hormonit të stresit në trupin tuaj. Shumë kortizol mund të na bëjë të ndihemi të shqetësuar dhe mund të ndikojë në shëndetin tonë. Por sapo të filloni të flini më herët, mund të kapni periudhat më të gjata të gjumit të thellë që mund të kontrollojnë nivelet e kortizolit tuaj.

Rreziku nga sëmundjet është më i vogël.

Disa studime kanë treguar se njerëzit që flenë më herët janë më të shëndetshëm në krahasim me ata që punojnë natën ose thjesht qëndrojnë zgjuar. Njerëzit të cilët nuk arrijnë të bëjnë mjaftueshëm gjumë të thellë janë më të rrezikiuar nga sëmundje si diabeti tip 2, sëmundjet e zemrës dhe hipertensionin.

Studiuesit gjithashtu zbuluan se faza e gjumit të thellë midis orës 10:00. dhe 2 e mëngjesit është vërtetë e rëndësishme për qelizat tona imune. Njerëzit të cilët nuk kishin bërë gjumë të thellë kishin një përgjigje më të ulët të antitrupave të virusit, që do të thotë se ata mund të sëmuren më lehtë.

Burimi:Bright Side

Top Channel