ATSH/ Ministria e Arsimit dhe Sportit ka caktuar datat e provimeve për maturatët të cilët nuk arritën të sigurojnë notë kaluese duke iu dhënë mundësi të pajisen me diplomën, si kusht për t’u regjistruar në Universitete.

Provimi i gjuhës së huaj do të jepet më 24 gusht, tre ditë më vonë provimi i gjuhës shqipe dhe letërsisë, më pas i matematikës më 31 gusht dhe për t’u përmbyllur në datën 3 shtator me provimin me zgjedhje.

Në këto provime do t’u jepet mundësia edhe atyre që e kanë mbaruar shkollën para vitit 2019, por nuk kanë shlyer detyrimet e Maturës Shtetërore. Sakaq, pyetjet do të jenë të ndërtuara vetëm me alternativa. z.tosku/j.p/