Kryetari i Kuvendit është shprehur kritik ndaj institucioneve të reja të drejtësisë. Duke u kujtuar se shqiptarët presin shumë nga drejtësia, përmes një videokonferencë Gramoz Ruçi bëri thirrje për një reagim të shpejtë.  Nga ana e tij prokurori i Përgjithshëm tërhoqi vëmendjen për mungesën e ekspertëve në luftën ndaj pastrimit të parave. Ndërsa KLGJ solli në vëmendje vonesat në miratimin e fondit të pagave.

“Vendimet e Kuvendit mos i lini në sirtar, pro zbatojini pikë për pikë!”

Kryetari i Kuvendit Gramoz ruçi u tregua kritik nga krerëve të instucioneve të pavarura, por sidomos ndaj atyre të organeve të reja të drejtësisë.

Kryeparlamentari ju kërkoi atyre që edhe pse në një kohë normale drejtësia duhet të vijojë të funksionojë normalisht.

Ruçi: Ankoheni për staf por organikat i keni të plotësuara. Detyrimi juaj është të vendosni njerëzit në punë dhe të punoni me kapacitet të plotë.

Por Prokurori i Përgjithshëm tregoi vështirësitë e institucionit të tij në luftën kundër pastrimit të parave dhe sekuestrimin e parave kriminale.

Çela: Jemi duke draftuar udhëzime të reja që do të ndihmojnë në mirëmenaxhimin e ngarkesës së punës të prokurorisë dhe policisë gjyqësore.

Kritikat nuk e kanë ndalur kreun e Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Gent Ibrahimi, që t’i kërkojë Kuvendin rritjen e pagave për prokurorët.

Ibrahimi: Kuvendi ti lajë duart me SPAK, siç është dhe ngritja e pagave të tyre.

Çela u shpreh se e kanë gati emrin e prokurorit që do të caktohet pranë Eurojust, ndërsa kërkoi që ky prokuror të kishte tagrin e përfaqësimit edhe të SPAK.

Gjithashtu Kryeprokurori kërkoi ndihmë financiare nga Ministrisa e Drejtësisë për qëndrimin e këtij prokurori në Hagë.

Ora News