Fatush ka në përberje copëza të thekura ose të skuqura të piteve arabike të përziera me perime të gjelbërta dhe perime të tjera si rrepat dhe domatet.

Sallata Fatush përfshin zakonisht edhe perime të stinës të prera në copa të mëdha; (ndryshe nga sallata tjetër e ngjashme më të Tabuleh, ku perimet copëtohën imtësisht).

Fatushit zakonisht i shtohen erëza “Sumac”(në shqip: shtjemë, shqeme, dru tabaku, sumak, vershë)

Emri Fattush vjen nga fjala arabe fatt – shtyp, përziej.

 

Top Channel