/ATSH-DPA/ – Një mace shtëpiake është bërë ”një heroinë” në Japoni, sepse dha një kontribut të rëndësishëm në zbulimin e një njeriu që ishte rrëzuar, njoftoi sot stacioni televiziv japonez, NHK.

”Qyteti i Toyomas dhe pesë shpëtimtarë, këtë herë me dy këmbë, kanë shpërblyer felinin e patrembur me një certifikatë falenderimi”, thuhet në raport.

Një burrë i moshuar e kishte vënë re macen që dukej sikur kërkonte diçka drejt një kanali ujitës.

Kjo ngjalli kureshtjen e një qytetari tjetër, i cili duke ndjekur macen zbuloi një burrë të shtrirë, që qëndronte pa lëvizur në tokë.

”Katër banorë të tjerë e ndihmuan të ngrihej dhe panë se i moshuari ishte lënduar gjatp rrëzimit”, tha NHK./ a.jor.