Kompania Amazon është duke u trajnuar për blerjen e Zoox, një start-up robotësh taksi në Kaliforni, njoftoi gazeta ”Wall Street Journal”.

”Bisedimet janë në një fazë të përparuar, edhe së shpejti operacioni mund të përfundojë pozitivisht. Marrëveshja në diskutim do ta vlerësonte Zoox më pak se 3,2 miliardë dollarët që start-up arriti në një raund financimi në 2018”, nënvizon gazeta.

Me këtë blerje Amazon do të forcojë pozitën e vet në sektorin e veturave të automjeteve duke konkurruar me kompani të tjera si Alfabeti (Google), Uber dhe Tesla në fushë, përveç prodhuesve të makinave.  /os/atsh