ATSH/ -Dy ditë pas largimit të masave të reciprocitetit, presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi tha se vendi është gati për dialogun me Serbinë, me qëllim njohjen reciproke dhe përshpejtimin për anëtarësim në OKB.

Për të arritur këtë, i pari i shtetit në një konferencë për media, kërkoi unitet nga spektri politik.

Ai u shpreh se Kosova do të punojë për zbatimin e marrëveshjes së fundit të arritur me Serbinë.

Kreu i shtetit në këtë konferencë foli edhe për pandeminë COVID- 19, ku kërkoi respektim të masave preventive.

Kreu i shtetit tha se përballë Serbisë do të jenë të bashkuar me të gjithë, ndërsa tha se nuk janë në garë për të marrë primatin se kush do të kryesojë këtë dialog.

I pyetur për mundësitë e shpalljes së gjendjes jashtëzakonshme, i pari i shtetit, tha se e urren fjalën gjendje e jashtëzakonshme, por sipas tij, rrethanat ishin të tilla dhe tani është e përmbyllur kjo ide./KosovaPress/