Aftësia për të lexuar përmes fytyrës së një personi ose fizionomisë është një teknikë tërheqëse dhe një art i lashtë, i cili ju lejon të zbuloni detajet e personalitetit të një personi, si sillet ai në jetë, madje edhe kushtet e tij shëndetësore. Zbuloni diçka këtë herë përmes ballit tuaj, forma e këtij të fundit zbulon diçka interesante për personin tuaj!

1 Balli i gjerë Shumë njerëz, veçanërisht gratë, nuk e pëlqejnë ballin e gjerë, madje mundohen ta fshehin me baluket e tyre. Një ballë i gjerë do të thotë se personi që e ka atë është shumë inteligjent. Gjithashtu, njerëzit me ballë të gjerë kanë aftësi të shumta. Ata janë në gjendje të kryejnë çdo punë që marrin dhe jo vetëm në kohë, por edhe mirë përpara afatit. Ata nuk kanë nevojë për shumë shpjegime. Ata kanë sensin e intuitës dhe mund të ndiejnë se diçka do të ndodhë shumë përpara të tjerëve.

2 Balli i shkurtër Pasi të përshkruani personalitetin e njerëzve me ballin e gjerë, është shumë e arsyeshme të drejtojmë hapat tanë në anën e kundërt dhe t’i përshkruajmë ato me një ball të ngushtë. Balli i gjerë tregon për njerëz shumë inteligjentë, por kjo nuk do të thotë që ata me ball të ngushtë janë më pak inteligjent. Aspak. Sidoqoftë, një nga cilësitë kryesore të njerëzve me këtë ballë është të qenit shumë emocionues. Zakonisht, këta njerëz janë mjaft të vetmuar. Ata jo domosdoshmërisht duhet të ndjehen të izoluar, por nuk u pëlqejnë turmat dhe shmangin që të jenë në qendër të vëmendjes.

3 Ball i harkuar Njerëzit me këtë lloj balli përshkruhen në një mënyrë të thjeshtë: janë kokëfortë. Ata bëjnë gjithçka për t’i bërë gjërat të shkojnë në drejtimin që kanë vendosur vetë. Ndonjëherë ata as nuk e bëjnë këtë sepse duhet, por vetëm për të përmbushur dëshirat e tyre. Në bisedat e përditshme ata shpesh janë ironike, përfshirë bisedat me eprorët e tyre.

4 Balli në formë Fuji (ose zigzag)  Pjesa e përparme e këtyre njerëzve duket paksa si maja e një mali dhe kjo është arsyeja pse e merr këtë emër të veçantë. Nëse e krahasoni imazhin e mësipërm me atë të malit Fuji, do të kuptoni se ato duken njësoj. Nëse e keni këtë lloj balli, keni shumë fat sepse jo vetëm që është shumë i rrallë, por do të thotë gjithashtu se jeni një person shumë i sjellshëm dhe i mirë. Ju jeni shumë i shoqërueshëm. Ju nuk keni problem të punoni me njerëz të tjerë. Juve nuk ju pëlqen të jeni udhëheqës, por gjithmonë thoni mendimin tuaj në një mënyrë shumë të drejtpërdrejtë dhe të sigurt.

5 Ball i drejtë Siç mund ta shihni në figurë, ky lloj balli quhet drejt, sepse vija e hollë në majë të ballit është e drejtë. Ashtu si balli i tyre është i drejtë, këta njerëz e bëjnë jetën e tyre një vijë të drejtë. Ata pëlqejnë të udhëheqin një jetë të thjeshtë. Ata janë njerëz aq të ngurtë sa nuk do të lënë pas dore nevojat dhe lumturinë e tyre vetëm sepse rregullat i detyrojnë ta bëjnë atë. Ata janë njerëz shumë të kujdesshëm dhe delikatë. Nëse ia japin zemrën dikujt, ata e bëjnë atë përgjithmonë.

6 Ball i lakuar Në të njëjtën mënyrë siç ka njerëz me ballë të drejtë, ka edhe njerëz me ballë të lakuar. Kjo do të thotë që vija e flokëve krijon një kurbë përgjatë kokës, siç mund ta shihni në imazh. Këta njerëz janë plot jetë dhe shumë pozitivë. Ata janë në gjendje të ndriçojnë një dhomë të tërë posa hyjnë. Të gjithë rreth tyre dëshirojnë të kenë një përshtypje të mirë në sytë e tyre, edhe nëse e bëjnë atë pa vetëdije. Këta njerëz janë magnete të vërteta njerëzore që tërheqin emocione pozitive dhe momente të gëzueshme. Ndonjëherë ata vuajnë sepse ka njerëz që e kanë zili energjinë e tyre pozitive dhe përpiqen ta zvogëlojnë atë me fjalë të dhimbshme.

7 Balli në formë M-je Ky lloj balli i ngjan shkronjës M sepse pjesa qendrore është pak e spikatur, duke formuar dy harqe. Nëse ky është lloji juaj i ballit, me siguri nuk do të habiteni që është një shenjë e një imagjinate shumë të gjallë. E kemi fjalën, shumë, shumë të gjallë! Këta njerëz gjithmonë ecin me kokën e tyre nëpër re dhe rrallë zbresin prej andej sepse e shohin atë shumë të mërzitshme. Nëse ka kaq shumë gjëra interesante mund të ndodhin në kokën tuaj, pse të ktheheni në realitet?

burimi (lexo.al)