Besimi i konsumatorëve në Eurozonë u përkeqësua për të dytin muaj radhazi dhe me një ritëm më të shpejtë nga sa pritej në nëntor, duke arritur nivelin më të ulët në shtatë muaj, treguan sot të dhënat paraprake nga Komisioni Evropian.

Indeksi i shpejtë i besimit të konsumatorit të eurozonës ra në -6,8, nga -4,8 në tetor.

Ekonomistët kishin parashikuar një rezultat prej -5,5.

Leximi i fundit ishte më i dobëti që nga -8,1 në prill.

Treguesi përkatës për BE-në ra me 2,1 pikë për të arritur -8,2 në nëntor, që ishte gjithashtu më i ulëti në shtatë muaj.